+31 (0)252 24 23 22

Beoordelen EVC-deelnemer

De EVC-assessor beoordeelt de kwaliteiten van de EVC-deelnemer aan de hand van de beoordelingscriteria die zijn vastgelegd in de beoordelingsformulieren. Dit doet hij middels het observeren van de EVC-deelnemer en door de EVC-deelnemer voor, tijdens en/of na de observatie vragen te stellen over de uit te voeren en/of uitgevoerde werkzaamheden. 

Hierbij maakt de EVC-assessor notities die hij voortdurend afzet tegen de beoordelingscriteria. Op basis van de constateringen, afgezet tegen de vastgelegde beoordelingscriteria, trekt de EVC-assessor voorlopige conclusies. 

De EVC-begeleider richt zich op het zichtbaar maken van de kwaliteiten van de EVC-deelnemer. Dit houdt onder andere in dat de EVC-begeleider, om een volledig beeld te verkrijgen, de EVC-deelnemer regelmatig vraagt om bepaalde handelingen te laten zien, of om uitleg te geven over wat de EVC-deelnemer aan het doen is.  

 

IBKC is het non-profit exameninstituut van de Carrosseriebranche. IBKC opereert als een onafhankelijk orgaan en wordt gefinancierd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Carrosseriebranche (OOC).
Meer lezen