+31 (0)252 24 23 22

Controleren van examendocumenten en sorteren van examenwerkstukken

Na het examen nemen de examinatoren alle (dus ook de opdrachtensets en eventuele papieren toetsen) examendocumenten in.

De examinatoren controleren of de examendocumenten die door de deelnemer ingevuld moesten worden en die onderdeel zijn van het bepalen van de eindbeoordeling (zoals antwoordbladen), compleet en volledig ingevuld zijn.
De opleider/examinator is er voor verantwoordelijk dat eventuele geprinte/papieren back up toetsen zo snel mogelijk na de toetsafname worden ingenomen en vernietigd.

Indien het exameninstrument dit vereist, berekenen de examinatoren het eindresultaat. Wanneer het examen is afgelegd met behulp van een geprinte/papieren back up toets, kan het eindresultaat niet direct berekend worden.

Vervolgens sorteren de examinatoren de examenwerkstukken die bewaard moeten en kunnen worden. Sommige examenobjecten worden niet bewaard, omdat deze opnieuw ingezet worden voor volgende examens. Bijvoorbeeld de gespoten kop van een voertuig.
De examinatoren voorzien de te bewaren werkstukken van de voor- en achternaam van de deelnemer, het deelnemerregistratienummer en de examendatum.
De examenwerkstukken worden opgeslagen en 3 maanden bewaard, gerekend vanaf de examendatum.

Overzicht te bewaren examenwerkstukken
In bijgaand overzicht zie je welke examenwerkstukken bewaard worden.
Alleen de examenwerkstukken van gezakte deelnemers worden bewaard.

IBKC is het non-profit exameninstituut van de Carrosseriebranche. IBKC opereert als een onafhankelijk orgaan en wordt gefinancierd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Carrosseriebranche (OOC).
Meer lezen